L’UCA ha assistit 142 persones en 2021 per problemes d’alcohol

La Unitat de Conductes Addictives de la Ribera ha assistit 142 persones en 2021 per problemes relacionats amb el consum d’alcohol. Esta xifra representa el 37% de les demandes totals, el que significa que l’alcohol és la substància principal per la qual els pacients han acudit a la Unitat. El consum d’alcohol es combina moltes vegades amb drogues com la cocaïna, consumida pel 19% dels pacients junt a l’alcohol.

El perfil del pacient contradiu el que a priori pot pensar-se dels demandants d’atenció per consum d’alcohol. Del total de pacients que acudiren a l’UCA en 2021, el 41,5% estaven casats o vivien amb una parella de fet. El 58% tenia un o dos fills. I el 44% es trobava treballant. Estes dades superen les de persones solteres, divorciades o separades, persones en situació de desocupació o pensionistes, i persones amb discapacitat permanent o amb una parella dependent.

L’UCA del Departament de Salut de la Ribera està atesa per un grup multidisciplinari de professionals. L’UCA fa un seguiment individual dels pacients, que reben a més suport familiar i assistixen a grups terapèutics. La Unitat s’encarrega de derivar els pacients a altres recursos de suport de la xarxa sanitària i es coordina amb altres entitats sanitàries, socials i municipals.

Deixa un comentari