Nivell màxim de risc d’incendi en esta onada de calor

L’actual situació d’onada de calor que s’estendrà al llarg del cap de setmana augmenta el risc d’incendi forestal als màxims nivells i des d’anit el Centre de Coordinació d’Emergències ha decretat el risc extrem almenys per a hui, 28 de juny, i demà, 29 de juny. De cara a diumenge i dilluns també s’alerta d’un possible risc.

Davant esta situació la regidoria de medi ambient recorda que en dies com el de hui, en què el nivell de preemergència davant risc d’incendis forestals s’establix al nivell 3, risc extrem de perillositat d’incendis, està prohibit fer cremes i s’han de suspendre tots els treballs o activitats que puguen suposar un greu risc d’incendi en sòl forestal. A més, des d´avuí divendres 28 de juny fins dilluns 1 de juliol, el paratge natural de la Murta i de la Casella romandrà al públic per seguretat dels visitants i prevenció d’incendis. No és la primera vegada que es pren esta mesura de prevenció davant la situació d’alerta coneguda pels meteoròlegs com 30-30-30, és a dir, més de 30 graus, humetat relativa al voltant del 30% i vent de més de 30km/h.

No es recomana  tampoc fer rutes senderistes ni activitat esportiva per les nostres muntanyes en les hores centrals dels dies de més calor.

És important evitar l’ús del foc domèstic, paellers i barbacoes, a les urbanitzacions i nuclis habitats en l’entorn forestal. Queda prohibit també l’ús festiu-recreatiu del foc en sòl forestal, adjacent o amb una proximitat inferior a 500 metres de terreny forestal.

Davant qualsevol indici de foc en l’entorn forestal és fonamental cridar al telèfon d’emergències 112 i comunica-ho, l’avís primerenc és fonamental de cara a la ràpida extinció dels conats d’incendi.

Deixa un comentari