fbpx

Serveis Socials ha adjudicat més de 156.000 € en ajudes per la covid-19

Compartix la notícia

Serveis Socials Alzira ha adjudicat més de 156.000 euros en ajudes i vora 4.500 persones han sigut ateses durant l’estat d’alarma fins el 22 de maig. Este és el balanç que s’ha fet en la memòria del Pla d’emergència social presentada. A més s’han incorporat nous serveis com l’atenció psicològica, que han gaudit de molt bona acollida.

L’impacte de la crisi actual ha sacsejat fortament el normal funcionament de la societat en el seu conjunt. La realitat local més pròxima i les condicions personals i familiars de la població s’han vist seriosament afectades i encara resulten dramàtiques. En este sentit s’ha treballat en el desenvolupament del Pla d’Emergència Social des de l’àmbit econòmic i social , en el qual s’han atés més de 2500 telefonades per a resoldre diferents necessitats, de les mateixes, 367 han sigut noves altes, és a dir, persones que no havien passat mai pels serveis socials . També s’han gestionat 620 ajudes econòmiques que suposen 156.705 euros, quantitat que supera al total del pressupost de l’any passat, i triplica la despesa del mateix període l’any passat. La regidora responsable, Marina Mir, ha agraït el treball de tot el personal de Serveis socials per l’esforç realitzat.

La majoria d’ajudes, 377, es corresponen al mes d’abril que coincideix amb el no desemborsament dels subsidis de desocupació i els ERTEs. A més, Creu Roja ha gestionat i entregat a les cases 819 lots de productes de necessitats bàsiques, aliments, neteja i higiene personal i 67 targetes de compra de primera necessitat amb un import de 17.000 euros. S’han realitzat 390 atencions per tramitar la renda valenciana d’inclusió i s’ha reforçat l’atenció a persones majors amb programes com Major a casa, Menjar a casa, teleassistència o atenció a la dependència i a la violència de gènere.

Mir ha assegurat que l’Ajuntament continuarà destinant tots els recursos necessaris per atendre a les persones més vulnerables davant una pandèmia mundial sense precedents que de nou ha colpejat fort els més dèbils.

Compartix la notícia

Deixa un comentari