Xúquer Viu celebra la desena assemblea per analitzar la situació del Xúquer

L’associació Xúquer Viu celebra la seua desena assemblea este dissabte a partir de les onze del matí al Museu Municipal d’Alzira. Esta assemblea, que no s’ha pogut celebrar abans a conseqüència de la pandèmia i de l’elaboració del pla hidrològic, està oberta a qualsevol persona que vulga acostar-se.

A l’assemblea s’analitzarà la situació actual i perspectives i problemes del xúquer. Entre les màximes preocupacions de l’associació, estan la sobreexplotació de l’aqüífer de la Manxa Oriental, que reté gran part de l’aigua del riu, i l’amenaça a l’Albufera. També les contínues demandes del Vinalopó per a transvasar aigua i la insuficiència del cabdal ecològic, ja que Xúquer Viu considera que l’actual cabdal està al 50% del que hauria de ser. A més, segons l’associació, la modernització del regadiu s’està fent sense avaluar els impactes. Paco Sanz, portaveu de Xúquer Viu, considera els avanços d’estos anys clars però insuficients.

L’associació abordarà a més sobre la renovació de la Coordinadora, el XX aniversari de Xúquer Viu i el Pla Hidrològic del Xúquer 2022-2027, que s’aprova en el Consell Nacional de l’Aigua el 30 de novembre. Paco Sanz explica que les associacions mediambientals estan en contra i que traslladran els seus vots particulars al Consell Nacional.

Deixa un comentari