Xúquer Viu commemora el Dia Mundial de l’Aigua amb preocupació i esperança

L’associació cívica Xúquer Viu ha mostrat la seua preocupació per l’estancament en la millora dels nostres rius, aqüífers i zones humides. Però també llança un missatge d’esperança davant tot allò aconseguit en els 20 anys d’història del col·lectiu gràcies a la mobilització social.

Des de Xúquer Viu, creuen que els esforços per la protecció del nostre bé més valuós, l’aigua, són insuficients perquè el ritme de deteriorament és superior. L’associació insistix que, a set anys del 2030, fem tard per a complir amb l’Objectiu 6 de Desenvolupament Sostenible que garantix la disponibilitat d’aigua, la gestió sostenible i el sanejament per a totes i tots.

L’associació assegura que la falta d’avanços substancials, les incerteses del canvi climàtic i la pressió dels interessos privats suposen una amenaça per al futur del Xúquer i de l’Albufera. No obstant, Xúquer Viu confia en l’augment de la sensibilitat social, així com la pressió ciutadana i de les organitzacions ecologistes i socials per a la recuperació dels nostres paisatges d’aigua.

Deixa un comentari