Xúquer Viu considera que l’esborrany del Pla Hidrològic del Xúquer consolida la sobreexplotació

Xúquer Viu considera que el Pla Hidrològic consolida la sobreexplotació del Xúquer i no dona compliment a la Directiva Marc de l’Aigua. Per aixó, l’organització ecologista presentarà noves al.legacions al Pla Hidrològic del Xúquer per al periode 2022-2027, el qual es troba ara en consulta pública fins al 22 de desembre. Des de Xúquer Viu estan disposats a portar les seues denúncies a les institucions europees si la CHX no incorpora canvis significatius al Pla.

Els grups ecologistes de la Ribera es van reunir este dissabte a Sueca per tal d’analitzar els principals problemes del futur Pla Hidrològic del Xúquer. Els col.lectius van conclure que la situació actual del Xúquer és molt precària i posen l’accent novament en la sobreexplotació de l’aqüífer de la Manxa Oriental. Des de Xúquer Viu demanaran la reducció de les extraccions i un pla per a la recuperació de l’aquïfer i del riu. Paco Sanz.

Els grups ecologistes de la comarca també demanaran revisar i augmentar els cabdals ecològics del Xúquer i de l’Albufera, garantir la connexió de l’Albaida amb el Xúquer o la restauració ambiental de Baix Xúquer. Els col.lectius es reuniran esta setmana amb la CHX per a transmetre les seues al.legacions al Pla.

Deixa un comentari