Xúquer Viu denuncia un nou transvasament de 4,7 hm³ d’aigua del Xúquer cap al Vinalopó

Xúquer Viu denuncia el transvasament d’aigua del Xúquer cap al Vinalopó. El col·lectiu ecologista sosté que un transvasament com aquest es “inacceptable” mentre el riu Albaida, uns dels principals afluents del Xúquer, continua sense recuperar la connectivitat amb este riu.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer autoritzà el passat dimarts el transvasament de 4,7 hm³ a través de la conducció Xúquer-Vinalopó. Així, s’autoritzà l’enviament de recursos per al regadiu de l’Alt i el Mitjà Vinalopó. La noticia d’un nou transvasament cap al Vinalopó d’aigua del Xúquer a través de l’Assut de la Marquesa ha sorprés a Xúquer Viu. El col·lectiu reivindica des del mes de juliol el compliment del cabal ecològic en l’últim tram de l’Albaida per part del Ministeri de Transició Ecològica. El coordinador de Xúquer Viu, Paco Sanz, sosté que qualsevol transvasament del Xúquer cap al Vinalopó hauria d’estar condicionat a la recuperació del bon estat del Xúquer i l’Albufera.

Sanz explica que el 3 de juliol es va constatar que per un tram del riu Albaida no circulava aigua i el seu llit es trobava completament sec, localitzant-se alguns peixos morts com a conseqüència de la manca de cabal.

Deixa un comentari