Xúquer Viu lamenta que la Generalitat no s’haja posicionat contra el Pla Hidrològic aprovat ahir

El Consell de Ministres aprovà ahir els plans hidrològics nacionals, entre ells el Pla Hidrològic del Xúquer, que tindrà vigència per als pròxims sis anys. Des de Xúquer Viu, s’ha lamentat que tota l’atenció mediàtica haja sigut per al Tajo-Segura i s’haja deixat en l’oblit, un pla, el del Xúquer, que el condemna al seu deteriorament.

 A falta de conéixer si ha hagut alguna modificació respecte al pla que va aprovar el Consell Nacional de l’Aigua, el nou Pla no servirà per aconseguir els objectius ambientals i la degradació de les nostres masses d’aigua persistirà i s’aguditzarà en el futur, com a conseqüència del canvi climàtic. Segons la plataforma, s’ha cedit als interessos privatius, com els de la Manxa Oriental i del Vinalopó, en detriment dels recursos dels valencians. Si l’objectiu principal era donar compliment a la Directiva Marc de l’Aigua, que fixa el 2027 com l’última oportunitat d’assolir el bon estat dels rius, amb este pla no es complirà l’objectiu.

Des de Xúquer Viu lamenten que mentre tota l’atenció i pressió mediàtica i institucional s’ha destinat al manteniment del Tajo-Segura, la Generalitat Valenciana ha oblidat completament la situació de sobreexplotació del principal riu dels valencians, el Xúquer, i d’espais com l’Albufera.

Deixa un comentari