40 llauradors alzirenys participaren en la manifestació d’agricultors a Madrid del diumenge

10.000 valencians van participar en la manifestació d’este diumenge 20 a Madrid per reclamar al Govern mesures davant la situació que viu el sector agrari a Espanya. Les principals queixes dels diferents sectors agraris van ser la baixa rendibilitat i un major cost de produir. Des d’Alzira anaren unes 40 persones, en l’autobús que l’Ajuntament va finançar.
La data de la manifestació va ser consensuada per la plataforma “20Mrural”, que està formada per les diferents organitzacions agràries d’Espanya. La marxa va començar a les 11 enfront del Ministeri d’Agricultura a Atocha i va concentrar 200.000 persones d’acord amb l’organització, 140.000 d’acord amb la Delegació de Govern de Madrid. El sector, s’ha ofegat en els darrers anys per l’augment del preu dels carburants, electricitat, matèries primeres i sequera. Els preus que li queden a l’agricultor és el valor residual, insuficient per a viure. Una situació que volen canviar.
Per este motiu els llauradors reclamaven a Madrid un millor preu per allò que produeixen, ja que si no se donen el sector corre perill.
En l’últim més la guerra d’Ucraïna ha suposat altre colp, ja que s’ha augmentat el preu del cereal així com ha causat una vaga de transport que impedeix dur als mercats la producció.

Deixa un comentari