fbpx

Alzira signa un conveni d’investigació sobre les dificultats del joves a l’ESO

Compartix la notícia

L’Ajuntament d’Alzira renova el conveni colaboratiu amb la Fundació per al Foment de la investigació Sanitària i Biomèdica  (FISABIO) per dur a terme un projecte d’investigació sobre les dificultats per acabar l’ESO dels joves que viuen en entorns fràgils. L’ajuntament ha destinat un pressupost 40.000 euros per a este projecte.

Es tracta d’un treball d’investigació-acció participativa que serà dut a terme per un grup de sis agents de salut format per dones espanyoles, espanyoles d’ètnia gitana i àrabs. Les agents, amb el suport de les investigadores de FISABIO, s’han entrevistat ja amb  alumnes d’ESO, els seus familiars i professionals d’educació i serveis socials. A més, s’han documentat sobre intervencions que s’han fet en el mateix sentit en altres llocs. El pròxim pas de les agents ja serà llançar les propostes d’acció basades en les dades investigades.

Esta investigació està dins del marc del projecte RIU (Replica, Innova i Uneix) que pretèn reduir les desigualtats socials en salut al municipi. La primera col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira amb FISABIO es remonta a l’any 2011. La regidora de serveis socials Marina Mir, s’ha mostrat orgullosa de continuar d’esta aliança amb FISABIO per millorar la utilització dels serveis de salut a la població més vulnerable.

Compartix la notícia

Deixa un comentari