fbpx

AVA-ASAJA critica que Europa incentive l’entrada de cítrics de països tercers

Compartix la notícia

AVA-ASAJA s’ha mostrat  en contra de les decisions de la Comissió Europea. L’Associació qualifica d’incoherència que la institució proclame una PAC més verda i el Green New Deal, mentre incentiva l’entrada de cítrics a Europa. AVA critica a més que l’executiu atribuïsca la culpa de la crisi a una mala organització del sector al nostre país, sense tindre en compte l’entrada de productes de països tercers.

AVA explica que és contradictori impulsar polítiques a favor del medi ambient, mentre es fomenta l’entrada compulsiva de productes que estan a milers de quilòmetres i que deixen una petjada de carboni important amb el seu transport. A més, esta entrada afavorix també l’entrada de plagues i malalties al nostre continent i el despoblament de l’Europa rural.

D’altra banda, l’Associació assenyala que les importacions de Sudàfrica i Egipte en els pròxims anys podrien causar una sobreoferta i un desplaçament de la producció local, si des de Brussel·les es prenen mesures. La Comissió Europea, afirma el president de l’Associació, Cristóbal Aguado, “està duent a terme una estratègia a favor de la indústria i la tecnologia i en detriment de l’agricultura mediterrània”.

Compartix la notícia

Deixa un comentari