AVA reclama solucions per als regants que paguen el doble que l’any passat per la factura elèctrica sense guanyar més diners

L’associació agrària AVA-ASAJA reclama solucions per als regants, que paguen el doble per la factura elèctrica que l’any passat. D’acord amb el que denuncien les empreses generadores d’electricitat no estan respectant el límit de gas que va aplicar el Govern per evitar la pujada de preus.
Des de l’associació agrària denuncien que la decisió de que el Govern haja establit un límit al gas implica que les generadores d’electricitat que utilitzen esta font de combustible no poden repercutir els seus costos reals en la energia que oferixen. Un fet que, segons AVA, s’està donant perquè els contractes de preu voluntari de xicotet consumidor i els contractes amb preu fixe signats per primera vegada o renovats a partir del 26 d’abril de 2022 tenen un cost extra pel gas. Així posen l’exemple d’explotacions que pagaven 7.700 euros en juny del 2021 i ara han hagut de pagar 14.500 amb la renovació de contracte, dels quals 2.000 corresponen al càrrec addicional del límit del gas. Una dinàmica ruïnosa per al camp en un moment en que a més no s’està guanyant més diners.
Este sobrecost sobre el gas s’aplicarà fins al 31 de maig de 2023 d’acord amb AVA-ASAJA. Una situació que contrasta amb la de les empreses elèctriques. Hui Iberdrola ha presentat els resultats del primer semestre de l’any 2022. Enguany el grup d’energia ha guanyat 2.045 milions d’euros, un 35,5 per cent més que al mateix període del 2021. Tot i això diuen haver guanyat un 26 per cent menys de diners que l’any passat a Espanya.

Deixa un comentari