CCOO del Departament de Salut de la Ribera denuncia l’explotació del personal laboral

La secció sindical de Comissions Obreres al Deparatment de Salut de la Ribera denuncia l’explotació del personal laboral. Davant el recent anunci de Conselleria de negociació de la jornada de 35 hores per als 70.000 treballadors dependents de Sanitat, CCOO no entén per què a la Ribera es continuen augmentant les hores del personal laboral.

Des de la central sindical, entenen que la Conselleria pretén evitar la contractació a costa del augment de jornada al personal laboral, fins als màxims que permet el conveni negociat amb l’anterior empresa. Un conveni, asenyalen, caducat des del 2018 davant la falta de voluntat de negociació entre Conselleria i Comité d’empresa després de quasi cinc anys sense apropar postures.

CCOO assegura que, durant estos anys, la Conselleria ha explotat el personal laboral a extingir amb un abús dels torns doblats, hores extra encobertes segons el sindicat. I que esta interpretació abusiva del conveni allunya cada vegada més la gestió entre personal estatutari i laboral. Per això, el sindicat demana a Conselleria que demostre que pot gestionar millor que la sanitat privada i que negocie ja un conveni on s’equiparen les condicions del personal laboral amb la resta de treballadors i treballadores.

Deixa un comentari