CCOO reunix els treballdors/es del camp per a presentar la campanya agrícola

La campanya agrícola es presenta amb males expectatives, ja que la mala situació econòmica i la minva de producció, deixarà fora almenys el vint per cent de la mà d’obra, al mateix temps que es plantejen conductes abusives en l’àmbit laboral

Des de Comissions Obreres s’augura una situació negativa al camp durant els pròxims mesos. La campanya del caqui ja ha començat i no s’han pogut incorporar totes les plantilles per la reducció de la producció, i la campanya dels cítrics tampoc s’espera millor. Esta reducció de producció s’unix als efectes de la guerra d’Ucraïna sobre les famílies i també sobre les empreses comercialitzadores que veuen com han pujat les seues despeses. Amb esta situació, la responsable de la Federació d’Agroalimentació de CCOO, Elisa Ivars, augura que el vint per cent dels treballadors del camp no podran incorporar-se a la campanya. I d’altra banda, s’estan detectant moviments per votar-se els convenis i no pagar les hores del cap de setmana regulades com a extraordinàries.

L’assemblea celebrada a la Casa de la Cultura d’Alzira ha estat presidida pel Juan Jose Picazo, secretari general d’indústria de Comissions Obreres del País Valencià. Una assemblea a la qual han estan convocats collidors, personal de magatzem i de l’agropecuari. Un altre dels punts que s’han tractat a l’assemblea és la negociació dels convenis de recol·lecció i l’agropecuari. Una negociació que està sent dura, ja que la situació actual de crisi també afecta als empresaris.

Pel que fa a la negociació dels convenis, el factor determinant és la revisió salarial, un factor que determinarà la mobilització sindical que es prepara per al pròxim 3 de novembre.

Deixa un comentari