fbpx

Compromís planteja propostes per tal d’acabar amb les barrancades i reivindica la millora d’infraestructures

Compartix la notícia

Compromís Alzira planteja propostes per tal d’acabar amb les barrancades i reivindica la millora d’infraestructures com el canal interceptor de les Basses. Des del col·lectiu local defensen que este canal interceptor és decisiu per a evitar l’entrada d’aigües de forma catastròfica al barri de les Basses, però, que caldria posar en marxa una investigació tècnica en la conca pluviomètrica de la Casella, Aigües Vives i La Murta, per a establir criteris i dissenyar les actuacions concretes pertinents per a estes valls.

Segons ha manifestat Alfons Domínguez, membre de l’Executiu local, les tres causes principals de les conseqüències que tenim a la comarca de les tempestes són: el canvi climàtic, que augmenta la freqüència i la virulència d’estos episodis d’emergències; el creixement urbanístic desmesurat i, en molts casos, caòtic que posa barreres al pas de l’aigua; i, per últim, les transformacions agrícoles que s’han fet a les conques, que disten de ser adequades per a evitar estos desastres.
Així doncs, des de Compromís han fet, també, altres reivindicacions com el desviament del barranc de Barxeta pel límit entre Carcaixent i Alzira i l’ampliació del barranc de la Casella, així com la millora de la gestió del barranc de l’Estret i de la gestió forestal de les muntanyes per tal de preservar i augmentar la seua cobertura vegetal. En este sentit, han proposat, també, promocionar pràctiques ecològiques per a conservar la cobertura vegetal on siga necessària. D’altra banda, el partit reivindica la millora normativa perquè les transformacions agrícoles duguen incorporades mesures que eviten que les terres més fèrtils arriben a taponar els barrancs i a depositar-se als carrers de la ciutat. Tot, amb la intenció de solidaritzar-se amb els barris més afectats pel temporal i de comprometre’s a seguir estudiant solucions. Així ho ha explicat Alfons Domínguez en l’informatiu:

      informatiu-migdia-23-novembre-2020_md_60797014_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari