Des de hui es prohibixen les cremes agrícoles en els camps a menys de 500 metres de sòl forestal

Des de hui i fins el pròxim 30 de setembre, al terme alzireny es prohibixen totes les cremes agrícoles en els camps que es troben a menys de 500 metres del sòl forestal. La mesura com cada any pretén minimitzar el risc d’incendi a tot el terme.
Únicament estan permeses les cremes agrícoles en els camps que es troben a més de 500 metres de zona forestal, de dilluns a dissabte, excepte festius, i des de l’eixida del sòl fins a les 11:00 del matí. Estes cremes, fora de l’àmbit d’afecció del Pla local de Cremes, estaran permeses sempre i quan el centre de coordinació d’emergències de la Generalitat Valenciana no decrete risc extrem per incendis forestals (Alerta 3), cas en el que es prohibiran les cremes en tot el sòl agrícola del terme municipal.
Per a consultar on es troben les parcel•les agrícoles respecte al llindar dels 500 metres a sòl forestal, l’Ajuntament ha habilitat un visor web en el que es pot realitzar la recerca del grau d’afecció del Pla local de Cremes a la plana web de l’Ajuntament d’Alzira.
Des de l’Ajuntament d’Alzira es prega respecte i compliment de les normes establertes per tal d’evitar els incendis forestals i demana la col•laboració ciutadana en cas de detectar fums sospitosos telèfon al 112.

Deixa un comentari