El Col·legi d’Advocats d’Alzira reclama solucions davant el col·lapse creat als jutjats per la vaga dels lletrats

Advocats i procuradors alzirenys s’han concentrat hui a les portes del Col·legi d’Advocats d’Alzira per reclamar solucions a la vaga indefinida que mantenen els Lletrats de l’Administració de Justícia i que dura ja més d’un mes. Consideren que s’estan violant els drets fonamentals de la ciutadania i que el Ministeri ha d’actuar per desbloquejar la situació.

Des del Col·legi d’Advocats d’Alzira, entenen que el dret a la vaga està limitat per altres drets, com el de la tutela judicial efectiva. A hores d’ara, Alzira compta amb un 100% de seguiment de la vaga, per la qual cosa l’activitat està paralitzada als jutjats. Els serveis mínims contemplen casos de violència de gènere, pensions alimentàries en menors o bodes civils. Agustín Ferrer, degà del Col·legi d’Advocats d’Alzira, explica que estan treballant per ampliar el catàleg de serveis mínims i insta el Ministeri a seure amb el comité de vaga.

Pel que fa a la situació actual, el Col·legi parla de milers de milions d’euros bloquejats en tota Espanya. Després de quasi dos mesos de paralització de l’activitat, el Col·legi d’Advocats d’Alzira espera un imminent caos judicial. Agustín Ferrer insistia en la necessitat d’un pla que desbloquege la situació.

Deixa un comentari