El comité d’empresa de l’Hospital demana un conveni definitiu

El Comité d’Empresa de l’Hospital de La Ribera denuncia la precarietat en que es troba el personal laboral subrogat per Conselleria en 2018. Hui, els treballadors i treballadores s’han concentrat a les portes del Palau de la Generalitat per demanar la intermediació del President Ximo Puig en la negociació del conveni col·lectiu.

El conveni col·lectiu per al personal laboral subrogat del departament de salut de la Ribera continua bloquejat des de 2018, quan l’Hospital va ser revertit a la Sanitat Pública. Com cada segon dimarts de mes, el Comitè d’empresa s’ha reunit hui per denunciar la falta de voluntat negociadora de la Conselleria de Sanitat per traure endavant el nou conveni col·lectiu.

La negociació del conveni començà en gener de 2019. Des d’aleshores han transcorregut 30 mesos de negociació tacats per la crisi sanitària de la Covid-19. El president del Comitè d’Empresa i membre del CSIF, Enrique Martínez, explica que el personal subrogat manté el conveni laboral negociat amb l’empresa privada Ribera Salut el 2017. Les condicions no han canviat des de la reversió de l’hospital a la sanitat pública el 2018.

Si bé, el mes de juny, la Conselleria de Sanitat els va presentar un esborrany de conveni, els treballadors i treballadores el van rebutjar en considerar-lo un pas enrere en les condicions laborals del personal subrogat.

Deixa un comentari