fbpx

Els agricultors i ramaders ja han perdut 20 milions d’euros a causa de la Covid-19

Compartix la notícia

AVA ASAJA sol·licita al Govern un pla d’auxili per als agricultors i ramaders, que patixen ja pèrdues de 20 milions d’euros per la Covid-19. Els sectors més afectats per esta crisi han sigut les ramaderies d’oví i caprí i els caps de bestiar braus. A més, també s’han vist molt afectades les hortalisses de temporada, així com les plantes ornamentals. Per millorar la situació, AVA demana també a les cadenes de distribució alimentària el llançament de plans promocionals d’aliments autòctons i la limitació de les exportacions.
En este sentit, AVA planteja a les Administracions Públiques la possibilitat de realitzar compres massives de productes i aprofitar-les per a organitzacions públiques, com ara hospitals o residències. A més, AVA planteja que es congele la producció que no puga absorbir el mercat, fins que la situació s’estabilitze. I és que, en esta època de l’any, alguns sectors com l’oví i el caprí aconseguixen els seus beneficis màxims, que enguany s’ha convertit en 5 milions de pèrdues. I el mateix ha passat als ramaders de caps de bestiar braus que, amb la suspensió de les festivitats, han patit pèrdues de més de 500.000 euros.
Pel que fa al sector agrícola, les hortalisses de temporada, com les carxofes i les verdures orientals, acumulen a hores d’ara al voltant de 5 milions d’impacte negatiu. I altres productes, com el vi i l’orxata, han paralitzat totalment la demanda. Un altre dels sectors més perjudicats han sigut els vivers que sumen, fins el moment, 10 milions de pèrdues.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-6-d-039-abril-2020_md_49673256_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari