Els rastrejadors i rastrejadores recorden: si has estat en contacte estret amb un positiu, confina’t 10 dies

Els rastrejadors i rastrejadores del Centre de Salut d’Alzira recorden a la ciutadania la importància del confinar-se durant deu dies si s’ha estat en contacte estret amb un positiu, encara que el resultat de la PCR siga negatiu. Recordem que un contacte estret és una persona amb la qual s’ha estat més de 15 minuts, sense mascareta i a una distància inferior a 1,5 metres.

Els rastrejadors i rastrejadores són els encarregats de contactar amb estos contactes estrets de les persones positives i explicar-los el procediment que han de seguir. Cal tenir en compte, afirmen els i les professionals, que només s’ha de confinar el contacte estret al positiu però, no la seua unitat familiar (que pot continuar amb la vida quotidiana) fins que no es sàpiga el resultat de la prova.

Així doncs, si s’és positiu dintre d’una unitat familiar, cal estar aïllat en una habitació de la vivenda amb un bany propi i sense compartir el menjar. A més, la resta de la família haurà de circular per la casa amb mascareta. Escoltem una de les rastrejadores del Centre de Salut d’Alzira, Maria Chabeli, en El Dia per Davant:

      espai-salut-rastrejadors-covid-19-17-novembre-de_md_60498418_wp_1
Ir a descargar

Deixa un comentari