Els sindicats valoren positivament les dades d’atur de maig per l’augment de contractes indefinits

Ahir vam conèixer les dades d’atur del mes de maig d’enguany. A la Ribera es va produir un xicotet ascens dels aturats en este mes. Tot i això la tendència és molt positiva ja que en la taxa interanual es van registrar 4.200 aturats menys que l’any passat.
Hui des dels sindicats han valorat estes dades d’atur. Des de Comissions Obreres ja explicaren ahir que la contractació indefinida va créixer fins a suposar el 41 per cent dels contractes. Un canvi que remarquen es produeix per la reforma laboral i que esperen que millore en els pròxims mesos fins arribar a la meitat de les contractacions.
Des d’UGT han remarcat que el nombre de contractes ha abaixat, però consideren que es deu a que s’ha passat a fer més contractes indefinits, motiu pel qual no hi ha nous contractes temporals que es comptabilitzen en les estadístiques. A més han destacat dues preocupacions: l’estancament dels salaris i la utilització de la contractació a temps parcial.
Finalment els dos sindicats han coincidit en la mala situació econòmica, tot i que consideren que les dades d’atur no seran pitjors degut que ja venim d’una mala situació econòmica per la pandèmia.

Deixa un comentari