La Clau compta a partir de hui amb un “caixer ciutadà” per a accelerar els tràmits habituals

L’Ajuntament d’Alzira ha inaugurat hui un nou dispositiu electrònic instal·lat a l’oficina de la Clau. Mitjançant Claudia, nom que li han ficat a la màquina per humanitzar-la,  la ciutadania pot extraure el certificat d’empadronament i el certificat de convivència sense necessitat de fer cues.

Així mateix, l’Ajuntament assegura la incorporació de nous tràmits que es podran traure de manera electrònica i fins i tot, la inclusió d’un datàfon per poder fer pagaments. L’únic document que es necessita per a accedir és el DNI que ja porta incorporat el xip mitjançant el qual la màquina identifica al usuari. Amb esta incorporació tecnològica, l’Ajuntament pretén millorar pel que fa la innovació i facilitar als usuaris els tràmits administratius.

Encara que estos tràmits es poden fer mitjançant un ordinador des de casa, esta és una manera de facilitar l’acces a les noves tecnologies a les persones més inadaptades. Escoltem Leticia Piquer, regidora de modernització. 

L’ajuntament d’Alzira restringeix les festes al carrer per preservar el dret de descans dels alzirenys. El consistori ha aprovat una normativa d’acord amb les organitzacions festeres per regularitzar la utilització de la via pública i els horaris de festa.

 En este sentit, la proposta limita els actes que pot celebrar cada entitat al llarg de l’any i dedica un apartat especial a les falles. D’abril a setembre, les falles sols podran organitzar una festa nocturna i una diürna al carrer o en el seu defecte, dos diürnes.

No obstant això, l’Ajuntament deixa les portes obertes a autoritzar de forma excepcional algun tipus de celebració especial. La normativa estableix que els permisos per a realitzar activitats al carrer s’hauran de sol·licitar amb una antelació d’ almenys 20 dies. I també imposa uns horaris de duració acotats. Escoltem a l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez.

Deixa un comentari