La Conselleria d’Agricultura inclourà per primera vegada una línia d’ajudes de 3 milions d’euros per als afectats pel cotonet

Per primera vegada, la Conselleria d’Agricultura i Desenvolupament Rural inclourà una línia d’ajudes de 3 milions d’euros per als agricultors afectats pel ‘cotonet’. Així ho va manifestar ahir la consellera, Mireia Mollà, durant la presentación dels comptes del seu departamento a les Corts dins del projecte de pressupostos per al 2022. Tanmateix, des d’Alzicoop dubten que els agricultors de la Ribera puguen beneficiar-se d’estes ajudes.

El president d’Alzicoop, Paco Clari, ha valorat positivament que la Conselleria impulse esta línia d’ajudes. Tanmateix, ha demanat que s’especifique a qui aniran dirigides i a quina varietat del cotonet es refereix la consellera. Si només tenen en compte les pérdues produïdes pel cotonet de Sudàfrica, la comarca quedaria exclosa, ja que es veu afectada per varietats diferents d’esta mateixa plaga.

El ràpid creixement de la plaga del cotonet o les precipitacions d’este darrer més han provocat que la producción de caqui a la comarca enguany s’haja vist reduida a la meïtat del que s’havia previst des d’Alzicoop.

Deixa un comentari