fbpx

La pandèmia es reflectix en les dades de l’atur del mes de març

Compartix la notícia

Les dades de l’atur de març mostren la irrupció de la pandèmia del coronavirus en el nostre mercat de treball. A més, en el cas de la Ribera, les dades de l’atur no s’han pogut beneficiar enguany de la campanya de Falles i Setmana Santa i molts treballadors i treballadores no han pogut incorporar-se als seus nous llocs de treball.
Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de març de 2020 en la Ribera, s’ha situat en 21.761 persones, és a dir, 2.311 aturats més que al mes de febrer.
Les dades anuals indiquen que tenim en este mes 2.034 aturats menys que el mateix mes del 2019, el que suposa un increment de desocupació anual del 10’31%. Josep Antoni Carrascosa, de CCOO, assegura que estes dades podrien empitjorar de cara al mes d’abril.
Per a UGT-PV, estes dades reflectixen la finalització dels contractes temporals i les ocupacions perdudes per acomiadaments, individuals o col·lectius, la qual cosa constata que molts empresaris han optat per ajustar les plantilles de la manera més lesiva, en lloc d’utilitzar altres elements de flexibilitat i, en concret, els expedients de regulació temporal d’ocupació i, malgrat l’acord dels agents socials i el Reial Decret del Govern per a facilitar i agilitar el seu ús, per a alguns ha arribat tard.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-6-d-039-abril-2020_md_49673256_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari