La Ribera es prepara per una nova onada de calor esta setmana

Ara fa 9 anys, es batien records històrics a Espanya d’onada de calor, l’Aemet registrava la major onada de calor, amb temperatures de més de 44 graus a Andalusia, Comunitat Valenciana, Castella-La Manxa i Múrcia. Coincidint amb esta setmana, l’agència estatal de meteorologia ha emés un avis especial d’onada de calor que arribarà a la major part de la península, a excepció de la zona cantàbrica i bona part de Galícia.

L’entrada d’una massa d’aire molt càlida provinent del continent africà s’intensificarà a partir de demà i deixarà temperatures al voltant dels 40 graus en el sud, una situació que ací a la comunitat valenciana anirà incrementant-se a partir de dijous. I com es va a traduir esta onada de calor? : ambient sufocant durant el dia i nits tòrrides. Ens ho explica el meteoròleg Jovi Esteve.

Els dies de major intensitat d’esta onada de calor es donaran entre divendres i diumenge quan les temperatures superen els 40 graus. A partir de diumenge o dilluns, es preveu un descens de temperatures. En qualsevol cas, a partir de demà molt de compte tant amb la calor com amb el risc d’incendis forestals que tindrem a causa de les altes temperatures.

Deixa un comentari