fbpx

La Unió exigix a la UE reciprocitat en les polítiques d’importació i exportació de cítrics

Compartix la notícia

La Unió de Llauradors exigix a la Unió Europea reciprocitat en les polítiques d’importació i exportació de cítrics. El sindicat apunta que enguany el nostre país ha rebut un 64% més que en 2018 de fruites amb plagues i malalties, la qual cosa ha resultat dolenta per a la nostra agricultura. Per controlar l’entrada la Unió demana que s’implante el tractament en fred i s’augmente el control.

Mentre que l’eixida dels nostres cítrics a països tercers exigix un control més exhaustiu, a Europa es deixen passar fruites que contenen substàncies com per exemple el fong que causa l’anomenada “taca negra”. Este tipus de substàncies s’utilitzen per al manteniment de la fruita en bon estat però que, segons la Unió, podria fer-se igualment de manera més innòcua amb el tractament en fred.

Les queixes dels llauradors ja han produït resultats en substàncies com el clorpirifós o el metil clorpirifós, que quedaran prohibides a partir d’abril. No obstant això, la Unió demana que es faça el mateix amb la resta de substàncies perilloses per a la salut.

Compartix la notícia

Deixa un comentari