La Unió Llauradora denuncia que els enviaments de cítrics amb taca negra provinents de països tercers han pujat un 23 per cent

La Unió Llauradora denuncia que han pujat en un 23% els enviaments a la Unió Euroepa de cítrics de terceros països amb taca negra. En concret, el 60% dels enviaments provinents dels països de Mercosur (Brasil, Argentina i Uruguai) compten amb esta malaltia. Brasil ha passat de les 10 intercepcions a les 63 en un any. En el cas d’Argentina han augmentat en 3 les 5 que va haver l’any passat. Uruguai ha passat de no tindre cap detecció de la taca negra a 4 enguany. També especifiquen que Colòmbia, país que ha pujat d’1 a 3 enviaments amb taca enguany.
Des de la Unió celebren que Sud-Àfrica ha reduït els enviaments que tenien esta plaga. Tot i això lamenten que d’este pais s’envia a altres llocs carregaments en taca negra que fan que s’estenga per altres llocs. A més, encara s’han acumulat 16 deteccions de la plaga durant l’any. Esta plaga és un perill per a la producció europea, ja que quan es presenta la producció deixa de ser comercial.
Per això des de la Unió demanen que es suspenguen les importacions de països que no puguen garantir la seguretat fitosanitària dels seus enviaments. Països que denuncien sempre són els mateixos en els llistats d’enviaments interceptats amb taca negra.
L’organització reclama també la implantació d’un sistema de fred unificat per a totes les importacions i països i que les autoritats comunitàries tinguen un únic criteri estandarditzat per a tots.
Per últim, La Unió Llauradora considera un error els acords que la Unió Europea ha fet en Mercosur o Sud-Àfrica perquè no existixen estudis de l’impacte sobre els cítrics de la Unió Europea, motiu pel qual ara hi ha plagues.

Deixa un comentari