L’hospital de la Ribera renova la seua acreditació de la seua petjada de carboni per quart any consecuitiu

L’Hospital Universitari de La Ribera ha renovat, per quart any consecutiu, l’acreditació del càlcul de la seua petjada de carboni, relativa al 2022, amb la nova norma internacional ISO 14064-1 2019 de Càlcul de GEI (Gasos d’Efecte d’hivernacle). L’hospital ha reduït un 28,3% les seues emissions de gasos d’efecte d’hivernacle
Esta acreditació està certificada per una auditoria externa avalada i convertix el d’Alzira en un dels primers hospitals públics a acreditar-se amb esta exigent norma.
En l’informe de l’auditoria es reflectix que l’Hospital de La Ribera ha reduït un 28,3% la seua petjada de carboni. Per tant les seues emissions de gasos d’efecte d’hivernacle a l’atmosfera, quant al consum d’electricitat i gas en l’últim any 2022. L’empresa auditora confirma que, quant a l’electricitat i gas s’han emés 1.036 tones menys de CO₂ a l’atmosfera en 2022 respecte a l’any anterior, la qual cosa equival de mitjana a les emissions anuals de CO₂ de 45 automòbils.
Esta reducció es deu principalment al Pla d’Eficiència i Estalvi Energètic del departament i a l’aposta per les energies verdes (eòlica, solar, fotovoltaica…) per al consum d’electricitat. Teresa Arnau és la responsable de sostenibilitat de l’Hospital de la Ribera.
Per a l’actual gerent de l’hospital, Rosabel Ribes l’objectiu és “convertir l’hospital en un referent en polítiques mediambientals i de sostenibilitat en l’àmbit de l’atenció sanitària.

Deixa un comentari