Nomdedéu: “Alzira és referent en ocupació i projectes europeus”

El secretari d’ocupació de la Generalitat Valenciana, Enric Nomdedeu ha visitat hui Alzira per conéixer in situ els programes d’ocupació i formació que està duent a terme la ciutat. Nomdedeu ha valorat la ciutat com un referent en el tema d’ocupació, sobretot en el desenvolupament de projecte europeus.

Durant la visita, el responsable de Labora ha visitat el taller d’ocupació Et formem que s’enceta ahir mateix, l’escola taller Revitalitza, els diversos cursos de formació i les instal•lació de l’escola de cuina Idea. Una visita en que s’ha presentat també el projecte itinerari vital. Un projecte de formació i ocupació que implicarà aturats, empreses i jubilats. Es tracta d’una novedós projectes que ja ha estat presentat al Consell econòmic i social, que té com a intenció la formació per a persones aturades, facilitar la contractació durant 3 o 6 mesos, subvencionant les empreses. I finalment també contempla que les persones aturades siguen tutoritzats en este camí cap al treball per professionals ja jubilats, que aporten la seua experiència en el món laboral. Ho explica l’alcalde Diego Gómez.

Precisament este tipus de projectes són els que fan d’Alzira un referent en quan a la formació i al foment de l’ocupació des de Idea i els seus serveis, sobretot pel que fa a programes europeus tal i com destacava el secretari autonòmic Enric NomdeDéu.

El màxim responsable de Labora ha aprofitat la visita per fer valoració de les últimes dades de l’enquesta de població activa. Segons Nomdedeu, 12.000 persones han abandonat les llistes de l’atur este mes, entre ells un 8% dels que s’han incorporat al mercat laboral són jóvens. Unes notícies alentidores que tanmateix no neguen la realitat que ha deixat la pandèmia.

Nomdedéu recorda que a hores d’ara no s’està creant ocupació nova, tot i que si que està tornant la gent que estava en Erte a treballar. Ara el gran repte és tornar al mercat laboral a les persones més majors i també els jóvens. En este sentit, el secretari autonòmic ha destacat la tasca que s’està fent des de la Generalitat per a gestionar les ajudes post-covid, una gestió que ha posat la Comunitat Valenciana en un lloc capdavanter respecte a altres comunitats.

Deixa un comentari