Octubre es convertix en el mes amb major detecció de plagues

La Unió Llauradora i Ramadera denuncia el nombre escandalós de plagues interceptades el darrer mes en els cítrics provinents de Sud-àfrica i Argentina. Amb 35 carregaments rebutjats per organismes nocius, octubre es convertix en el mes amb major detecció de plagues que arriben a la Unió Europea.

Sud-àfrica i Argentina són els països que encapçalen el llistat de les intercepcions, seguits de Brasil, Zimbaue, Hondures i Vietnam. Tot i suspendre l’exportació de taronges de zones amb Taca Negra, Sud-àfrica acumula 14 rebutjos a l’octubre. Argentina, per la seua banda, n’acumula 16. La Comissió Europea va aprovar al juny el tractament de fred a les taronges de països on està declarada la ‘Falsa arna’, però precisament a l’octubre s’ha detectat un cas en taronges procedents de Sud-àfrica.

La Unió demana a la Comissió Europea que implante un tractament en fred de forma unificada per a tots els països que vulguen vendre cítrics al Bloc Europeu. A més, mentre no puga garantir-se la seguretat fitosanitària, la Unió sol·licita la suspensió dels acords subscrits amb Mercosur i Sud-àfrica. Carles Peris, secretari general de La Unió, explica que les conseqüències d’una plaga d’este tipus serien nefastes per als nostres cítrics, com ja va ocórrer amb el Cotonet de Sud-àfrica.

Deixa un comentari