fbpx

S’han aprovat 50 mesures econòmiques noves per suportar la crisi sanitària

Compartix la notícia

El Consell de Ministres aprovava ahir el tercer paquet de mesures econòmiques de suport en la crisi sanitària del COVID-19.

En este cas es tracta de 50 mesures orientades als col·lectius vulnerables  com ara treballadors,  famílies,  consumidors i autònoms o empreses, però també el teixit productiu i l’ocupació i les activitats i processos de l’Administració.

Una de les mesures més esperades és que queden prohibits  els desnonaments d’inquilins durant sis mesos, des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, i s’implanta la renovació automàtica dels contractes de lloguer, que vencen en els tres mesos següents a l’entrada en vigor d’esta norma.

Pel que fa a la moratòria hipotecària, el termini de suspensió passa d’un a tres mesos i s’adapta l’acreditació de vulnerabilitat a la situació derivada de l’estat d’alarma. Les quotes suspeses es posposen per idèntic període. També cap la possibilitat d’una moratòria en els crèdits i préstecs no hipotecaris, que mantinguen les persones en situació de vulnerabilitat, incloent els crèdits al consum.

Pel que fa al’àmbit local, s’habilita a les Corporacions locals perquè utilitzen el superàvit d’exercicis anteriors per a adoptar mesures de suport a col·lectius vulnerables en matèria d’habitatge.

També es crea un nou subsidi per a empleades de la llar, afectades pel cessament o reducció d’activitat, i per a treballadors temporals, el contracte dels quals finalitze i que no tingueren dret a prestació

I pel que fa als autònoms i empreses podran ajornar els seus pagaments fins el 30 de juny.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-1-d-039-abril-2020_md_49524066_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari