S’han detectat cinc carregaments citrícoles infectats de plagues procedents de Sud-àfrica

Els cítrics sud-africans s’acumulen en els ports europeus per enviaments infectats de marca negra i altres plagues. Des de l’Associació Valenciana d’Agricultors, alerten que els exportadors sud-africans no tenen cap credibilitat i reclamen màxima rigorositat en els controls fitosanitaris.

Fins a cinc carregaments citrícoles de procedència africana han segut interceptats com a conseqüència de l’elevada quantitat de contaminació de plagues i infermetats que s’han registrat. Per això, AVA alerta de l’amenaça que suposen estes plagues per a l’agricultura comunitària, donat que la seua introducció provocaria greus pèrdues per als agricultors.

Davant estes últimes interceptacions, l’organització valenciana reclama tant al govern com a la Comissió Europea controls estrictes en els ports d’entrada i sol·licita a Brussel·les que siguen les autoritats comunitàries les que trien el sistema de tractament que han d’assumir els cítric procedents de Sud-Àfrica. Per última, exigeixen que no es permeta a este país tindre la possibilitat que els seus enviaments, teòricament destinats a fabricació de suc, entren en Europa amb menys seguiment que l’exigit per al producte en fresc.

 

Imatge economia3.com

Deixa un comentari