UGT valora positivament l’evolució anual de l’atur però assenyala l’increment de persones aturades a la Ribera en desembre

Després de coneixer les xifres d’atur, el sindicat UGT ha destacat que l’evolució de l’atur al llarg de l’any ha sigut positiva, tot i que este mes de desembre s’ha frenat l’ocupació a la Ribera. De fet, s’ha incrementat l’atur a la nostra comarca en 203 persones més que al mes de novembre.

Segons les xifres publicades pel LABORA, l’atur registrat el mes de desembre del 2022 a la Ribera s’ha situat en 17.330 persones, és a dir, un increment mensual del 1’19%. Ara bé, al llarg de l’any, l’atur anual s’ha reduït en un 8’30%. Per això, la valoració global que fa el secretari comarcal de la UGT, Raül Roselló, no és tan negativa.

Pel que fa a  la contractació, al mes de desembre s’han registrat 7.463 contractes, una disminució del 46’65% respecte al mes de desembre de l’any passat. UGT destaca destaca, no obstant, que els contractes indefinits estan en un 41’51%, un valor molt superior al del 2021.  A hores d’ara, des d’UGT consideren necessari abordar el problema de les persones aturades de llarga durada, per la qual cosa, el sindicat reclama inversió pública per a ajudar a que troben feina, a més d’altres reivindicacions.

Per la seua banda, Alzira compta amb registres més positius que la resta de la comarca. Alzira tancà l’any amb 3009 persones aturades, 300 menys que quan va començar 2022. Una reducció progressiva de l’atur durant l’any 2022 en un nou per cent interanual. Pel que fa al perfil de la persona aturada a Alzira, el 64% són dones, una tònica que s’ha mantingut al llarg de l’any. I en la llista de l’atur, el grup més nombrós és el de majors de 45 anys.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, es mostrava esperançat per la reducció de l’atur en este últim mes, ja que es frega la xifra de les tres mil persones aturades. Ara bé, coincidint amb UGT, s’ha de continuar treballant sobretot per a incrementar l’ocupació de sectors més vulnerables com les dones i les persones majors, a través de la formació per a millorar l’accés al mercat laboral.

Deixa un comentari