fbpx

Una faixa auxiliar protegirà Alzira dels incendis forestals

Compartix la notícia

Una faixa auxiliar protegirà Alzira dels incendis. Les brigades forestals de la Diputació de València connectaran el nucli urbà de Valletes de Bru amb Valletes de Gall perquè els habitants de la zona tinguen una via d’evacuació alternativa en cas d’emergència. Esta és una de les primeres actuacions del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals elaborat per l’Ajuntament d’Alzira.

Les brigades de Tous, Sumacàrcer i Sellent duen a terme el desbrossament, aclarida i trituració de 20 metres d’arbratge a cada costat del camí. Esta és una zona d’alt risc per la densitat de la vegetació i per la proximitat a dos nuclis habitats. A causa de la dificultat d’accés del terreny, els 36.000 metres quadrats de massa es treballaran de manera manual, sense cap maquinària.

Esta acció forma part de l’aportació de l’Ajuntament a l’eliminació de biomassa per a la protecció de les vivendes en cas d’incendi i per facilitar les possibles actuacions de comunicació dels serveis d’emergència. L’Ajuntament llançarà pròximament una proposta de conveni amb els propietaris de les cases que es troben en la muntanya, per ajudar-los a desfer-se de la biomassa. No obstant això, assegura el regidor de Medi Ambient, Pep Carreres,” la responsabilitat és de les urbanitzacions”.

Compartix la notícia

Deixa un comentari