Una nova vida per a la torre campanari de Santa Caterina

La torre medieval de Santa Caterina torna a mirar imponent la ciutat d’Alzira. La setmana pasada van finalitzar els treballs de restauració que començaren fa 6 mesos i que li han donat una nova vida a este element arquitectònic de la nostra ciutat.

La restauració de la torre campanar de Santa Caterina va començar al febrer davant el fort deteriorament que patia en la seua espadanya. Inicialment, s’havia de restaurar només la seua part superior, però la parròquia va decidir rehabilitar-la totalment en comprovar les deficiències que patia. Enrique Masià, retor de la parròquia de Santa Caterina, es mostra molt satisfet amb els resultats i assenyala que la restauració de la torre ha posat al descobert el seu valor històric.

S’ha reformat la creu del pinacle, s’ha refet el cos de campanes i s’ha netejat la pedra. Finalment, el pressupost inicial s’ha duplicat, amb un cost total de 115.000€ que ha estat possible assumir gràcies al compromís de molts feligresos. Fins ara son 250 els benefactors que s’han compromès a aportar 1 euro diari, tot i que fa falta un total de 300 per a poder cobrir el cost de les obres.

Deixa un comentari