Agricultors, transportistes i autònoms s’uneixen i convoquen una vaga nacional el dia 24 de febrer

La Unió d’Associacions Lliures, que agrupa diverses associacions, denuncia la greu crisi que travessa tot el sector primari (agricultors, ramaders i pescadors), els transportistes i tot tipus d’autònoms.

Així doncs, esta Unió d’Associacions Lliures pretén tancar tots els negocis i empreses d’autònoms, transport i de tot el sector primari el pròxim 24 de febrer. A més, segons afirmen des d’una de les associacions que hi participen, l’Associació en Defensa de l’Agricultura de la Ribera (ADARIBERA); s’està estudiant la possibilitat de fer marxes motoritzades en diferents ciutats d’Espanya, també el 24 de febrer, com a senya de protesta.

Les principals reivindicacions del sector de l’agricultura remarquen que la UE “viola sistemàticament els objectius de la Política Agrària Comunitària (PAC) i un dels tres principis bàsics d’aquesta, el principi de preferència comunitària”. Segons ha explicat el vicepresident d’Adaribera, José Vicente Barberà, els productes de tercers països arriben a Europa sense límit de contingents ni compensacions aranzelàries, la qual cosa provoca que els preus en camp caiguen per davall dels costos de producció.

José Vicente Barberà ha assenyalat, també, el problema amb els fitosanitaris que, prohibits a Europa, sí utilitzen en altres parts dels món, de les quals ens arriba fruita i verdura. El vicepresident d’Adaribera reclama que esta informació es facilite al consumidor en una etiqueta. L’escoltem en l’informatiu:

      informatiu-migdia-15-gener-2021_md_63964810_wp_1
Ir a descargar

Deixa un comentari