Arranca la campanya del kaki

Hui arranca la campanya del caqui Persimon de la Denominació d’Origen Ribera del Xúquer. Una campanya que es presentava este matí en un acte a L’Alcúdia i que s’espera roïna per la baixada de producció a causa de la climatologia canviant d’esta temporada.

Una primavera amb temperatures altes i pluges continuades, a més d’una onada de calor intensa als mesos d’estiu ha provocat que baixe la quantitat de producció a Espanya en un 60 per cent. Això suposa que la producció en total d’enguany s’estima a la Denominació d’Origen de la Ribera que serà tan sols de 140 o 150 milions de quilos. Cirilo Arnàndis, president de la Denominació d’Origen del Caqui de la Ribera del Xúquer, ha explicat que esta baixada de la producció es notarà en el mercat en el fet que es podrà trobar durant menys mesos. L’escoltem al programa Mare Terra:

Esta baixada de la producció és un fet molt important per a l’agricultura de la zona, ja que el 90 per cent de la producció del caqui Persimon es concentra a La Ribera. Esta davallada de producció comportarà que els preus es normalitzen, perquè una menor producció provocarà que el preu puge. Tot i això, Cirilo Arnàndis, explica que continuarà sent una campanya complicada perquè molts productors han perdut part o la totalitat de la seua producció i s’ha encarit produir.

En una nota positiva les plagues del cotonet i el fong de la negrilla han afectat molt menys la producció enguany en comparació a altres anys. A més, des de la Denominació d’Origen es mostren positius perquè s’està aconseguint controlar i la qualitat del fruit produït és molt bona.

Deixa un comentari