AVA-ASAJA demana a la UE la prohibió d’algunes mels xineses

Compartix la notícia

AVA-ASAJA demana a la Unió Europea que detinga l’entrada de mels xineses que no complisquen amb la definició europea de mel. L’associació assegura que la mel asiàtica patix processos artificials de transformació, amb l’objectiu d’abaratir la producció que empitjoren el producte. Es tracta d’una competència deslleial per als apicultors europeus, al parer d’AVA ASAJA, i per això demanen que s’etiquete la mel correctament i que se sensibilitze el comprador a favor de la mel autòctona.

Mentre que les exigències comunitàries no permeten cap intervenció humana en el procés de maduració i deshidratació de la mel per les abelles, la definició de la mel a la Xina establix que no són les abelles les que deshidraten la mel, sinó que la deshidratació es realitza artificialment a través de l’eliminació activa de l’aigua de la mel. L’addició massiva de xarop de sucre, més barat i difícil de detectar en els controls de frontera, explica també el baix preu d’estes mels.

El president d’AVA ASAJA, Cristóbal Aguado denuncia la complicitat que, al seu parer, té Brussel·les amb la Xina i assegura que permetre l’entrada d’este producte significa agreujar la crisi de rendibilitat dels productors, ja afectada de per sí pel canvi climàtic.
Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-3-marc-2020_md_48458250_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari