AVA-ASAJA qualifica d’insuficients els controls per evitar la taca negra

La taca negra és un fong que afecta els fruits i el tronc i les fulles dels arbres, donant-los un mal aspecte que provoca que no es puguen introduir al mercat.
Des d’AVA-ASAJA consideren incorrecte que des de Brussel•les no s’hagen establert mesures contra les importacions de Sud-àfrica, que encapçala el ranking de països on més deteccions de taca negra s’han fet en l’última dècada. Als ports europeus s’ha detectat des de 2012 un total de 200 casos d’importacions de cítric amb taca negra provinent de Sud-àfrica, per davant de les 189 deteccions de cítric d’Argentina i les 99 d’Uruguai al mateix període. Un fet especialment greu, d’acord amb AVA-ASAJA, perquè al 2021 solament es detectaren 43 casos de taca negra en producció de Sud-àfrica, el que indica que els casos en este país estan disparats.
Una preocupació en la que coincideixen en els citricultors d’altres països europeus. El Grup de Contacte de Cítrics d’Espanya, França, Itàlia i Portugal també considera que les mesures de control adoptades per la Unió Europea per previndre esta malaltia son poc rotundes.

Deixa un comentari