fbpx

AVA denuncia el tancament del mercat dels EUA

Compartix la notícia

L’Associació Valenciana d’Agricultors denuncia el tancament del mercat estatunidenc per conflictes polítics aliens a l’agricultura. Els aranzels de fins el 25% imposats per Donald Trump sobre els cítrics han reduït a zero els enviaments de taronges i mandarines als Estats Units, la qual cosa, sumada al veto rus, suposa greus pèrdues per als agricultors valencians.

Les mesures aranzelàries dels Estats Units responen a un conflicte relacionat amb el sector aeronàutic. No obstant això, les exportacions de cítrics espanyols al país ja havien tingut una tendència a la baixa, des de la campanya de l’any 2006-2007, degut, segons AVA ASAJA, a les pressions i falses acusacions, per part del lobby citrícola dels EEUU, com ha assegurat el president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado.

AVA acusa també la Unió Europea de beneficiar els sectors econòmics del centre-nord del continent, mentre posa barreres a l’agricultura mediterrània i l’obliga a negociar amb països tercers. Per al sindicat, les condicions de compra i venda haurien de ser independents de la política i similars en tots els països, segons explica Cristóbal Aguado.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-21-maig-2020_md_51257604_wp_1
Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari