AVA denuncia que les fruites i hortalisses continuen en l’oblit

AVA denuncia que les fruites i hortalisses continuen en l’oblit per a la política agrària espanyola . El sindicat agrícola condemna el que considera un  nou menyspreu que s’arrossega durant dècades i que s’està traduint en una crisi de rendibilitat que no fa sinó agreujar-se en nombrosos cultius de la nostra comarca  com ara  els cítrics, les fruites d’os, el meló d’ argel i el de tot l’any.

Segons el Ministeri d’Agricultura, el valor de la producció de les fruites i hortalisses supera els 14.000 milions d’euros, aportant el 47% de la producció vegetal i el 29% de la producció de la branca agrària, la qual cosa el situa com el sector més important en el conjunt de l’agricultura espanyola. A més en el sector agrari es dediquen a les fruites i hortalisses més de 200.000 llocs de treball  directes i  més de 100.000 llocs indirectes en tasques de manipulació, envasat i transport.

Per això el president d’ AVA, Cristóbal Aguado, no entén que ningú que s’haja reunit amb Pedro Sánchez en els  últims dies haja tingut en compte el sector hortofructícola, tot i encapçalar les dades agraris en termes de producció, exportació i creació d’ocupació, i quan els productors de fruites i hortalisses estan travessant uns moments absolutament dramàtics. 

 

Imatge Hortaviva.com 

Deixa un comentari