fbpx

AVA i la Unió demanen solucions contra una nova plaga

Compartix la notícia

L’Associació Valenciana d’agricultors denuncia l’ineficàcia de l’Administració front a una nova plaga: el Trips de l’Orquídea. Es tracta d’una colònia d’organismes que afecta als cítrics i els alvocats i que s’expandix per les comarques de la Comunitat Valenciana. Però esta no és l’única plaga que afecta els cultius valencians i és per això que el sindicat junt amb la Unió de Llauradors es reuniran de nou el pròxim 10 de juliol a les portes de la delegació del govern.

Segons el sindicat l’únic insecticida efectiu contra esta i altres plagues és el metil clorpirifós, l’ utilització del qual va estar prohibida fa uns mesos per la Unió Europea. El trips de l’orquídea, que anteriorment només afectava els cítrics, està introduint-se també a poc a poc en els alvocats, un dels fruits que més demanda internacional té, segons el sindicat.

A més, el sindicat fa referència al 2020 com un any de plagues i malalties vegetals i no com un any de la Sanitat Vegetal com així ha sigut declarat per la Assemblea Nacional de les Nacions Unides. Al parer d’AVA la Unió Europea ha de reaccionar prompte davant esta entrada massiva de patògens.

Escolta l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-7-juliol-2020_md_53375078_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari