AVA preveu un augment del preu dels cítrics

Les expectatives de baixada de producció en la campanya de cítrics d’enguany millorarà els preus en el camp. Així almenys ho estima l’associació agrària AVA que espera que augmente la rendibilitat per als productors.

El ministeri d’agricultura preveu que la producció citrícola per a la campanya 2021/22 es reduirà a 6’7 milions de tones. Una reducció del 4’8 per cent respecte la temporada anterior. La producció de taronges creixerà a penes un 0’4 % mentre que l’aforament de mandarines i llimes baixarà. Així les coses, des d’Ava es considera que esta merma, causada pel plagues i incidències climatològiques, pot ser beneficiosa. El vicepresident d’Ava, Jose Francisco Sales, assenyala que hi ha suficient producció per abastir al mercat.

Segons els primers butlletins de la Mesa de preus de cítrics, hi ha interés en la compra de cítrics, tot i que de manera lenta i selectiva. Des d’AVA des demana responsabilitat i que les coses es facen bé per a beneficiar tots els sectors implicats en la campanya.

Deixa un comentari