El 72% de persones ateses per conductes addicctives a la Ribera durant 2020 van ser homes

Home de 40 anys, solter i amb fills. És el perfil mitjà del pacient que ha acudit a la Unitat de Conductes Addictives de la Ribera durant l’any 2020. Les dones, en canvi, continuen mostrant-se més reticents a l’hora d’apropar-se a la UCA i, quan ho fan, es troben en pitjors condicions de salut. Un fet que les expertes lliguen a l’estigma i la pressió social.

El homes han estat majoria en nombre d’atencions a la UCA del Departament de Salut de la Ribera, amb un 72% de caos atesos. Pel que fa a les edats, l’edat mitjana de pacients de la UCA és de 40 anys i el 61% de casos es concentren entre els 30 i els 49 anys. A banda, més del 50% del homes atesos per la Unitat han referit tindre fills. María Calatayud és psicòloga a la UCA ací, al Centre de Salut d’Alzira.

Durant l’any passat es va incrementar un 8% el nombre de dones que van sol·licitar atenció a esta Unitat. Un fet que, com indica Calatayud, indica un avanç pel que fa a la lluita contra l’estigma que recau sobre les dones en el cas de les addiccions. Generalment, les dones acudeixen en menor nombre, més tard i, per tant, en un deteriorament major. A més, ho fan assoles i amagades.

D’altra banda, l’alcohol representa una de les majors preocupacions i el principal problema pel qual els pacients acudeixen a rebre tractament. Durant el 2020, un 29% de les atencions a la UCA de la Ribera han estat per consum d’alcohol. Tanmateix, l’any passat es va incrementar en un 3,4% el nombre de pacients que van recórrer al servei per consum de cocaïna.

Deixa un comentari