La Conselleria de Sanitat planifica més de 7.000 contractacions per cobrir les baixes a l’estiu

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública destinarà 68,8 milions d’euros al Pla de Vacances d’Estiu, uns fons que es destinaran tant a contractes de substitució per a cobrir al personal sanitari que es troba de vacances, com al Pla de reforç de personal dels centres d’Atenció Primària i consultoris de les zones de major afluència turística. L’objectiu: garantir la cobertura assistencial en tota la Comunitat Valenciana durant els pròxims mesos.
La Conselleria ha incrementat enguany en 5 milions d’euros el pressupost destinat al Pla de Vacances de l’any passat, que va ascendir a 64,9 milions d’euros. L’objectiu és fer compatibles les vacances del personal sanitari amb poder oferir la millor prestació assistencial durant els mesos d’estiu”.
El Pla contempla la contractació de 7.357 professionals. D’ells, vora l’11 % corresponen a personal facultatiu, un 35€ a infermeres, el 23% són contractacions a tècnics de cures i auxiliars d’infermeria, el 5,26% tècnics especialistes, el 12% zeladors, a més de matrones, fisioterapeutes i un 10 personal no sanitari.
Per la seua banda, el sindicat Comissions Obreres ja ha expressat el seu malestar per un pla de vacances que, segons ells, ix tard i malament. El sindicat reclama que en estiu es substituisca el cent per cent de la plantilla.
La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de Comissions, considera que el pla de vacances per a la cobertura del personal de la Conselleria de Sanitat, s’ha publicat tard i malament. Aquest ESte sindicat critica que a quatre dies de l’inici del període estival i sense negociació prèvia, s’anuncien unes substitucions que no cobriran ni al 30% del personal que està de vacances cada mes. CCOO exigix que es cobrisca al 100% de la plantilla.
També, consideren que és molt escassa la cobertura de tècnics/as superiors, zeladors/as, fisioterapeutes o personal administratiu, clau per al funcionament dels centres sanitaris. A més, segons Comissions Obreres, en atenció primària, es cobrixen menys centres en zones turístiques que l’any passat.

Deixa un comentari