La Guardia Civil recapta onze tones de taronges furtades i deté dos persones implicades

La Guàrdia Civil ha intervingut 11.200 kg de taronges furtades a la comarca de la Ribera amb un valor de mercat superior als 3.300 euros Este és el resultat de l’operació Citrux, que s’ha dut a terme entre el mes de noviembre i juny a la fi de controlar que la procedència de les taronges que es venen, és licita.
Els agents inspeccionaren de diversos establiments dedicats a la compra de taronja per a la indústria situats a la Ribera, per a verificar la seua lícita procedència mitjançant l’anàlisi dels documents d’acompanyament i traçabilitat agraris (D.A.T.A.). Simultàniament, es va intensificar la vigilància en les zones on se situaven les explotacions agrícoles, després de les investigacions i vigilàncies dutes a terme pels agents i la col•laboració per part de propietaris, així com perjudicats de furts. Els investigats utilitzaven este document falsificat per a poder introduir el producte de manera lícita en els magatzems sense alçar sospita per part dels responsables.
L’operació ha acabat amb la detenció de 2 homesi i s’han investigat a 19 persones. Se’ls imputa 11 delictes d’apropiació indeguda, 7 de furt, 3 de falsedat documental, usurpació d’estat civil, estafa i frau a la Seguretat Social. A més, s’han pogut aclarir 23 fets delictius, i intervindre més de 11200 quilograms de taronges sostretes amb un valor econòmic en el mercat de més de 3300 euros, 80 D.A.T.A i més de 990 euros en efectiu.
Les diligències les porten els Jutjats d’Alzira, Sueca i Picassent.

Deixa un comentari