La regidoria de medi ambient aposta per les “cremes prescrites” com a mesura de prevenció forestal per a dur a terme el pròxim hivern

L’Ajuntament d’Alzira plantejarà cremes prescristes i altres mesures innovadors per incrementar la prevenció forestal durant l’hivern. Les altes temperatures i l’anàlisi dels últims incendis a la comunitat valenciana fan que molts ajuntaments com Alzira es plantejen posar en marxa les cremes controlades que recomanen els experts.
Les anomenades “cremes prescrites” es fan durant l’hivern de forma controlada i en un espai concret i amb les condicions i personal necessari. És una forma de sanejar els espais agroforestals de manera controlada, dirigit per enginyer i amb l’objectiu de reduir la vegetació que és combustible quan es pega a foc la muntanya. Desde la reigdoria de medi ambient, es vol fer una prova pilot al marge del riu per a cremar la canya. Es tracta d’aprofitar que s’ha de fer un simulacre d’intervenció en el riu per a fer tasques de neteja dels canyars, i fer-ho seguint el mecanisme de la crema prescrita.
Amb esta iniciativa que en principi es faria el mes de febrer, es faria també una xarrada informatiu i accions divulgatives per a explicar com funcionen estos mecanismes de prevenció forestal. Carreres enten que és una qüestió controvertida, però que els experts recomanen i que després es podría aplicar al terreny forestal per a evitar que els incendis es puguen estendre.
D’altra banda recordem que l’Ajuntament d’Alzira, davant la situació d’altes temperatures que estem vivint, continua amb la vigilància dels espais naturals també durant este mes de setembre. Una vigilància que es fa amb la col•laboració de diverses entitats de voluntàris, coordinats amb els pobles de la Serra de Corbera, protecció civil, el Vacif i enguany a més amb l’helicopter de la Guardia Civil que té la seu a Alzira i que també pot col•laborar en les tasques d’extinció.

Deixa un comentari