La Ribera posará en marxa un nou programa d’atenció domiciliària a persones amb malalties mentals greus

El Departament de Salut de la Ribera ha celebrat hui la V Jornada de Promoció i Prevenció en Salut Mental. Prop de 100 professionals soci-sanitaris i educatius s’han reunit hui a la Casa de la Cultura d’Alzira per a avaluar l’efecte de la pandèmia en la salut mental de xiquets i adolescents i establir estratègies comunes.

La V Jornada de Promoció i Prevenció en Salut Mental s’ha celebrat sota el lema “Una oportunitat en el moment actual: apostem per la salut mental i la resiliència”. Durant la jornada les persones asistents han pogut adquirir estratègies que els permetan protegir la salut de xiquets i adolescents en el dia a dia. Pepe Romeu és cap del servei de psiquiatria.

La jornada s’ha organitzat en quatre tallers. Tres d’ells molt centrats a la població jove i la regulació emocional a l’aula. En un quart taller s’ha aprofondit en un nou programa d’atenció domiciliària a persones amb malalties mentals greus, dissenyat per la Conselleria d’Igualtat i que es posara en marxa als centres sanitaris d’Alzira. Sonia Vidal és psiquiatra a la Unitat d’Atenció Psiquiàtrica Domiciliaria a l’Hospital de la Ribera i ha estat una de les coordinadores del taller al voltant del programa SASEM. Vidal explica que la novetat d’este programa domiciliari és que permetrà coordinar a professionals de diferents especialitats.

Deixa un comentari