fbpx

La Unió rebutja l’homologació de algunes ferramentes agrícoles

Compartix la notícia

La Unió de Llauradors rebutja l’homologació de certes ferramentes agrícoles que marca la nova norma de la Direcció General de Trànsit. Segons la Unió de Llauradors, dins de la definició de ferramenta agrícola que determina la norma, s’engloben el 40% dels equips de conreu i preparació del sòl, que serien molt difícil d’homologar o fins i tot impossible. En este sentit, la Unió demana a la DGT i el Ministeri d’Agricultura una revisió pel que fa a la normativa.
Davant la incertesa que suposava distingir entre el que era o no considerat com ferramentes agrícoles que havien d’homologar-se, la DGT ha establit un nou criteri del qual la Unió de Llauradors no està orgullosa. La norma establix que la maquinària intercanviable completament alçada del sòl o que no puga articular-se al voltant d’un eix vertical quan el vehicle al qual està unida circule per carretera, està exempta d’homologació.

El Sindicat ha enviat una carta a la DGT en què posa de manifest els sobrecostos i inconvenients que suposa la normativa per als llauradors i apunta que cal tenir en compte que, en alguns casos, hi haurà equips que no puguen homologar-se i haurien de comprar-se nous.

Si vols escoltar l’informatiu complet:

      informatiu-migdia-11-marc-2020_md_48806487_wp_1

Ir a descargar

Compartix la notícia

Deixa un comentari