L’atur es dispara a la Ribera en més de 1000 parats en sols un mes

L’atur es dispara a la Ribera en el mes d’agost i creix en més de 1000 parats respecte a juliol. Des del sindicat UGT alerten que la majoria dels nous aturats es produeixen en el sector serveis i la construcció i exigeixen al govern que derogue les reformes laborals que han propiciat esta situació.

Pel que fa a les dades anuals, mostren este més 467 aturats menys que en el mateix mes de 2018, el que presenta una reducció anual de tan sols un 2’22%.  Cauen també les contractacions donat que este agost s’han enregistrat 8455 noves, el que ha suposat vora 800 menys que l’any anterior. Pel que fa a la temporalitat, la contractació indefinida ha baixat un 23’74% respecte a 2018 i la temporal ha disminuït en un 7’57%.

Segons Raül Roselló, Secretari Intercomarcal de UGT és necessari promoure un canvi de model productiu que aconseguisca el desenvolupament d’activitats econòmiques més estables. Per això reclama que acabar amb la temporalitat i les elevades taxes d’atur necessita de compromisos en polítiques econòmiques que prioritzen la indústria, el desenvolupament tecnològic i un model de creixement sostenible.

Categories Treball

Deixa un comentari